σχιζό metropolitans #6 – Κάτι «παλιές» ιστορίες…

Στις 27/5 συνελήφθη και παραδόθηκε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης ο φασίστας και «αδερφός όλων των Ελλήνων», σέρβος Ράτκο Μλάντιτς. Ο σφαγέας των 8.000 κατοίκων της πόλης Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας, θα περάσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του σε κάποια φυλακή-ανάκτορο, όπου θα έχει όλες τις ανέσεις (ως επιβράβευση, προφανώς, των «υπηρεσιών» του).

Πολλοί είναι αυτοί στην Ελλάδα που θα κάνουν πως δεν ξέρουν, πως δεν θυμούνται, πως δεν άκουσαν. Μόνο κάποιες εφημερίδες αφιέρωσαν κάτι μονοστηλάκια κι αυτό ήταν. Το θέμα δεν ήταν αρκετά «καυτό», οπότε πού να ασχολείσαι κιόλας.

Δεν θα κάνουμε, όμως, σε κανέναν φασίστα τη χάρη να ξεχάσουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά κάθε εγχώριας «διασημότητας» που τύχαινε να συναντηθεί με τους φασίστες και χασάπηδες της Βοσνίας (σαν τον Μλάντις). Δεν θα κάνουμε σαν να μη συνέβησαν τα μακεδονικά συλλαλητήρια και οι πιέσεις για πόλεμο και επέκταση των βορείων συνόρων της Ελλάδας (κάτι που, βέβαια, σήμαινε και εμπλοκή στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας». Δεν θα ξεχάσουμε την «ανθρωπιστική βοήθεια» των Ελλήνων προς τους Σέρβους με τα κρυμμένα όπλα ή τη συμμετοχή των φασιστών Ελλήνων εθελοντών στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995. Και δεν θα ξεχάσουμε, γιατί αυτά που ετοίμαζαν τότε στη γειτονιά των Βαλκανίων τα βλέπουμε να εφαρμόζονται σιγά σιγά και εδώ με τη στρατιωτική κατοχή των δρόμων της Αθήνας, τον φασισμό που καλπάζει, τους πολέμους που ετοιμάζονται.

Ωραία, λοιπόν, τον φασίστα Μλάντιτς τον μάζεψαν για το «καλό της εξωτερικής πολιτικής» της Σερβίας. Όλος αυτός ο συρφετός των Ελλήνων υποστηρικτών του που στάθηκαν στο πλευρό του ηθικά, υλικά αλλά και πραγματικά πότε θα πληρώσουν;


Αρέσει σε %d bloggers: