σχιζό metropolitans #6 – Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός

Έτσι ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Κομάντα τον εντόπισαν σε κάποια βίλα – ούτε σε κάποια σπηλιά του Αφγανιστάν ούτε σε κάποιο φρούριο παρέα με πάνοπλους Ταλιμπάν- του επιτέθηκαν, τον σκότωσαν και τον πέταξαν στη θάλασσα!!! Κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη, πέρα από αυτά που η κρατική προπαγάνδα αποφασίζει να μάς πει. Κομάντα, τρομοκράτες, Μυστικές υπηρεσιές… Σκοτεινές δουλειές με πολύ δυσωδία… Αυτή όμως η φιγούρα του υπερθρησκόληπτου μουσάτου (που τόσο απλά τον έστειλαν να κάνει παρέα στις τσιπούρες) και της οργάνωσής του, αποτέλεσε ένα φοβερό εργαλείο στα χέρια των δυτικών κρατών την περασμένη 10ετία. Εργαλείο τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική χρήση.

Πρώτα πρώτα ο Μπιν Λάντεν και η δήθεν αναγκαιότητα της σύλληψής του δικαιολόγησαν την εισβολή και την 10ετή κατοχή στο Αφγανιστάν. Και αφου δεν τον βρήκαν στις σπηλιές του Αφγανιστάν, το ζήτημα Μπιν Λάντεν- Αλ Κάιντα- Αντιτρομοκρατία χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικά και προσχηματικά για την εισβολή στο Ιρακ. Μπίζνες των αφεντικών, βαμμένες με το αίμα χιλιάδων προλετάριων. Ακόμα περισσότερο, ο Λάντεν και η οργάνωσή του, αποτέλεσε βασικό ιδεολογικό εργαλείο για να οργανωθεί η υποτίμηση χιλιάδων μεταναστών εργατών στο εσωτερικό των δυτικών κρατών. Το ιδεολόγημα του μουσουλμανικού ανορθολογισμού, της αραβικής «πολιτισμικής κατωτερότητας και της ισλαμικής τρομοκρατίας» βρήκε πάτημα στην οργάνωση φάντασμα Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της μόνο και μόνο για να πατήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στο σβέρκο τον κάθε μελαμψό μετανάστη στο εσωτερικό των δυτικών κρατών∙ τον «επικίνδυνο και εν δυνάμει ανορθολιγικό τρομοκράτη». Από τον ένα μουσάτο φάντασμα στους απανταχού πυρήνες εν υπνώσει, λοιπόν! Και όταν ο κάθε ένας μπορει να είναι «ψυχάκιας ισλαμιστής τρομοκράτης» τότε όλοι γίνονται ύποπτοι τρομοκράτες.

Μα καλά, γιατί τα αφεντικά να παροπλίσουν έτσι ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο; Οι αραβικές εξεγέρσεις έδειξαν ξεκάθαρα ότι οι άραβες προλετάριοι προτιμούν να λύνουν τις διαφορές τους με τα αφεντικά και τους δυνάστες τους συλλογικά και μαχητικά στον δρόμο, μακριά από βόμβες που σκάνε στα τυφλά. Γι’αυτό και σε αυτές τις εξεγέρσεις βρέθηκαν δίπλα δίπλα μουσουλμάνοι, χριστιανοί, γυναίκες και άνδρες, σπάζοντας τους διαχωρισμούς που το θέαμα έχει επιβάλει στα μυαλά των πρωτοκοσμικών, θέτοντας έμπρακτα σε αμφισβήτηση το ιδεολογικό αυτό εργαλείο των αφεντικών.

Ας μην βιαστεί, βέβαια, κανείς να χαρεί που ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» οδεύει τάχα προς τη λήξη του. Ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι η προπαγάνδα των αφεντικών θα αφήσει σε ησυχία τους άραβες προλετάριους. Τώρα που οι ίδιοι εξεγείρονται και καταρρίπτουν τους μύθους με τους οποίους οι δυτικοί τους είχαν περιβάλει (ενώ παράλληλα απουσιάζει πλέον η κεντρική φιγούρα που προσωποποιούσε το «απόλυτο κακό»), ο κάθε μετανάστης θα κουβαλάει όλο και πιο πολύ τη ρετσινιά του «απολίτιστου, ανορθολογικού, επικίνδυνου τρομοκράτη»… Γιατί το κυνήγι της «τρομοκρατίας», δεν έχει να κάνει καθόλου με «τρομοκράτες». Έχει να κάνει με τους διαρκώς οξυνόμενους διακρατικούς ανταγωνισμούς και τη διαρκή υποτίμηση ενός τεράστιου κομματιού της εργατικής τάξης.

Η «ανωτερότητα» που αξιώνουν οι δυτικοί για τον εαυτό τους έναντι των αράβων, το από καιρό δουλεμένο αίτημα για ασφάλεια και η ανοχή στον κανιβαλισμό που οι δυτικές κοινωνίες επέδειξαν στις προηγούμενες δεκαετίες, ενορχηστρώνουν με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια την υποτίμηση και τη στρατιωτική διαχείριση των αράβων μεταναστών εργατων, τόσο μέσα στα δυτικά κράτη όσο και στις πατρίδες τους. Και μην πάει ο νους σας μακριά. Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ελληνικής επικράτειας, έως τον Αγ. Παντελεήμονα και τα κάτεργα της ελληνικής επαρχίας τύπου Μανωλάδας, το πιο υποτιμημένο κομμάτι της εργατικής τάξης ξεζουμίζεται για να αυγαταίνουν τα κέρδη μικρών ή μεγάλων αφεντικών. Και αυτή τη μοίρα επιφυλάσσουν και για όλους εμάς τους υπόλοιπους εργάτες. Μέχρι να πάρουμε εμείς πρώτοι την απόφαση να στείλουμε τα αφεντικά να κάνουν παρέα με τον Λάντεν…

 


Αρέσει σε %d bloggers: